Bilişim sektörünün tüm dünyada olduğu gibi odalarda sınırsız bir büyüme içerisinde. Diğer sektörün dönem dönem görülen durgunlukları bu sektöre hiç uğramamaktadır. Dolayısıyla bilişim sektörü için ihtiyaçlar arasında mükemmel iş gücü, daimi zorunluluktur. Bu da peşindeki bilişim kaynağı arayışının özellikle günümüz teknolojilerini artırması daha da artırılmaktadır. Küçük – orta ayrılık yaklaşık 1600 firma Bilişim sektöründe aktif bir şekilde yer almakta ve bu katkı %60'ından daha kapsamlı iş gücü duymaktadır. Bu kapsamda sürekli artan talep bilişim sektöründe işe alım fonksiyonunun kapsamı artmaktadır.
Sektörün gelişme ve değişme hızı dışında iş gücü erişimde yaşanan zorluklar, “bilgi sektöründe işe alım” çağının gözde meslekleri arasında sokmuştur.
Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı Levent Kızıltan,
“Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü de gelişme sağlayan teknolojik platformlar ve bu platformları hayata geçiren insan kaynakları açısından tüm sektörleri besleyen konumuyla incelemenin çok önemli bir bölümünü.” Buna göre, Türkiye'de son yıllarda “bilgi iş gücü” beyanının eksikliğinin bir sorun haline geldiği ortaya çıkmıştır. Bu işin alımlarında farklılaşmayı takip etmekte.
Gelişen dünya ile birlikte teknolojiden bağımsız bir iş düşünmek, tasarlamak, kurgulamak neredeyse imkansız hale geldi. Örnek olarak e ticaret hizmeti sunan ürünlere ait somut ürünler üretilebilmesine rağmen, talep edilen hizmetleri sağlayacak web siteleri oluşturulabilir. Buna bağlı olarak yazılım geliştiricilere, test mühendislerine vb. rollera giderek ihtiyaç çoğalmaktadır. 2030 yılını sunduğuüzde bilgi ve donanım özellikleri teknolojisi, mühendislik gibi alanlarda arz ve talep değişimi giderek genişlemektedir. Bu nedenle “IT Recruiter” diye sunulması, Bilişim İşe Alım Uzmanlarına ihtiyaç gününde kaydedilecektir. Firmaların ulaşmakta zorlandığı bilişim sektörü çalışanlarına, İşe Alım Uzmanları ile hızla ilerleyebilecektir. Hem kazanmak hem de teknik bilgileri analiz ederek doğru iş doğru adaylık anlayışıyla istihdam sağlanabilecektir.
Teknolojiyle harmanlanan ve yazılım yaşamlarımıza entegre olan yeni dünya düzeni içinde günümüzde bilişim kaynağı yeterli sayıda sağlanamamaktadır. Bilişim sektöründe bütünlüğü ve yeterli iş gücünün erişiminin elde edilebilmesi için, dijitalleşen dünyanın arz – talep ilişkisine göre ilgili okul bölümlerinin büyümeleri ve bu bölümlerin tercihleri için bilimin desteklenmesi faydalı olacaktır.